A legfinomabb puncsfagyi rummal és málnaszörppel készül. Karakteres íze miatt a népszerűsége évtizedek óta töretlen. Nézd meg a puncsfagyi receptvideót és próbáld ki te is.
A mazsola szerintem brutális, ha csak rumba van áztatva, ezért először öntsünk rá vizet és forrósítsuk fel. Szűrjük le a felpuhult mazsolát. Öntsük rá a rumot és nyomkodjuk bele a szemeket, hogy egyenletesen érje őket az alkoholt. Így hagyjuk fél-1 órát állni, hogy felszívja a rum nagy részét.
A fagyi alaphoz a mascarponet egy keverőtálba szedjük. Öntsük rá a sűrített tejet is, ami lehet konzerves, tubusos vagy házi is, aminek a receptjét megtaláljátok az oldalamon. Keverjük össze őket alaposan. A mazsola alatt maradt valamennyi rum, ezzel együtt keverjük bele. Rumból még annyit tegyünk bele, hogy az ízlésünknek megfelelő legyen.
A tejszínhabot most is egy kancsóba verjük fel, mert így kényelmesebb és gyorsabb is. Szedjük a tálba és óvatosan forgassuk bele, hogy minél több levegő maradjon benne. Szedjük egy nagy tálba és tegyük pár órára (minimum 3-4 óra) fagyasztóba, hogy kifagyjon. A tetejét babapiskótával és mazsolával díszítethetjük.