A lisztet, mandulát, porcukrot, vaníliás cukrot és a sót összekeverjük. Beledaraboljuk a hideg vajat, morzsásra dolgozzuk a kezünkkel. Hozzáadjuk a tojássárgáját és gyors mozdulatokkal simára dolgozzuk a tésztát. Ha nagyon lágy lenne a tészta tegyük a hűtőbe 15-30 percre. Ha zsírtalanított mandulát használunk egy egész tojás mehet bele.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (160 fok légkeveréssel). A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk enyhén lisztezett deszkán és tojásformával kiszúrjuk. A felének a közepét is kiszaggatjuk egy pogácsaformával vagy más kisebb körrel (kupak, habzsák vége). Egy spatulával sütőpapírral leterített tepsire sorakoztatjuk. A leeső tésztát, összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk, amíg tart a tészta. Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
A kihűlt kekszeket megkenjük a citromkrémmel. A lyukas kekszeket meghintjük porcukorral majd a töltelékre illesztjük. Lezárt dobozban, hűtőben, 1 hétig tartható el.24 db töltött keksz lesz.