Szeretném bemutatni, hogy a hagyományos falafel mennyire jól újragondolható, és hogyan lehet kielégítő, ínycsiklandó falatokat készíteni a brokkoli segítségével.
Hozzávalók
1fejbrokkoli
1dbFreshona csicseriborsó konzerv(40 dkg)
1-2gerezdfokhagyma
1dbbio citrom
1teáskanálKania őrölt római kömény
3evőkanáltahini
3-4ágpetrezselyem
2dbkaliforniai paprika
1csomagEvery Day vegyes saláta
1csomagSnackDay teljes kiőrlésű tortilla
Elkészítés
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, egy nagy tepsire sütőpapírt terítünk. A brokkoliról levágjuk a rózsákat és bő, forrásban lévő, sós vízben, 10 perc alatt előfőzzük. Majd szárazra lecsöpögtetjük.
A csicseriborsót folyóvíz alatt átmossuk és lecsöpögtetve egy késes aprítógépbe szórjuk. Fűszerezzük 1 teáskanál sóval, őrölt borssal, 1-2 gerezd szétnyomott fokhagymával, reszelt citromhéjjal és kevés lével, római köménnyel, 1 evőkanál tahinivel, petrezselyemmel.
A brokkolit is beletesszük és pulzálva durva, pépes állagra dolgozzuk a géppel, hogy maradjanak benne nagyobb csicseriborsó darabok. Kisebb adagokat szaggatunk és kis korongnak formázva a tepsire sorakoztatjuk. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A maradék tahinit sózzuk, citromlevet facsarunk rá és kevés vízzel folyékony szósszá keverjük. Majd tálaljuk a tortillával, salátával, amit kaliforniai paprikával dúsítunk és a frissen sült falafellel.