A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy 25 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A szilvákat kimagvaljuk és negyedeljük, vagy ha apró szemű, akkor csak félbevágjuk. A mákot a porcukorral és 1 negyed citrom reszelt héjával elkeverjük. Végül annyi vizet csorgatunk hozzá, hogy nedves homok állaga legyen.
A tojásokat szétválasztjuk két külön tálba. A fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük.A sárgáját a porcukorral és a vajjal habosra keverjük kézi robotgéppel. Hozzáadjuk a joghurtot és ezzel is jó habosra keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet a sütőporral és összeforgatjuk. Reszelünk bele citromhéjat, meghintjük a vaníliával és elkeverjük. A kemény habot két részletben óvatosan beleforgatjuk, ügyelve, hogy ne törjön össze és levegős maradjon a tészta.
A kész tésztát belesimítjuk az előkészített tepsibe, a tetejére kanalazzuk a mákos tölteléket és rárakosgatjuk a szilvákat. Végül meghintjük porcukorral és 40-50 perc alatt készre sütjük. Mindenképpen ellenőrizzük tűpróbával, hogy átsült-e a közepe.