A narancsokat meghámozzuk, kifilézzük és nagyobb darabokra vágva egy kis lábosba szórjuk. A kifilézett közepéből az összes narancslét ráfacsarjuk. A két mandarint félbevágjuk és kifacsarva adjuk a narancshoz. Fűszerezzük fahéjjal, cukorral és közepes lángon forrásig hevítjük. Közben a keményítőt és a vizet egy kis tálban csomómentesre keverjük. Ha felforrt belekeverjük és kevergetve 3-4 perc alatt sűrűre főzzük. Tálalásig tegyük félre hűlni. (Hűtőben 1 hétig eltartható.)
A lisztet egy tálban összekeverjük a mákkal, sóval, reszelt citromhéjjal, sütőporral és a szódabikarbónával.
A tojásokat egyesével egy keverőtálba ütjük és kikeverjük a porcukorral, vajjal és olajjal. Belefacsarjuk a fél citrom levét, hozzáadjuk a joghurtot, tejet, a száraz alapanyagokat és habverővel simára dolgozzuk.
Egy gofrisütőt előmelegítünk és a tésztát beleadagolva megsütjük a gofrikat. Tálaljuk a narancsos mártással, és friss naranccsal együtt.