A sütőt előmelegítjük 200 fokra (alsó-felső mód, nem légkeverés). A répákat meghámozzuk, negyedeljük és 2 evőkanál olajat locsolunk rájuk. Fűszerezzük kakukkfűvel borssal, sóval, őrölt római köménnyel, fokhagymával, porrá zúzott szecsuáni borssal és alaposan forgassuk össze a tepsin. Rendezzük egymás mellé és előmelegített sütőben, süssük aranybarnára kb. 30 perc alatt.
A répák összsúlyát lemérjük, mert pontosan annyi lencse kell hozzá, amennyi a sült répa súlya. Nekem 20 dkg lett, így a lencsekonzervből is ennyi kell. Leöblítjük és egy kancsóba szórjuk. Hozzápakoljuk a répákat és botmixerrel pürésítjük. A petrusokat összefogjuk, finomra aprítjuk és a pasztához szórjuk. Fűszerezzük füstölt paprikával, borssal, fokhagymaporral és 2 evőkanál olajat is csorgassunk bele, hogy krémesebb legyen. Pici só és teljesen simára dolgozzuk a géppel.
A leveles tésztát kicsomagoljuk és magunk elé terítjük. Kanalazzunk rá a krémből és egyenletesen kenjük el a tésztán 2-3 mm vastagságban. A papír segítségével hajtsuk be az alsó oldalt középre, majd a felsőt is hajtsuk le hozzá. Az alsó felét kenjük meg a pasztával egyenletesen, majd hajtsuk rá az üresen maradt részt. Finoman nyomkodjuk össze és daraboljuk ujjnyi vastag szeletekre. A papírral együtt emeljük a tepsire és rendezzük őket egymást 1-1 centi távolságra. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük készre. Közben készítsük el a másik adag tésztát is.