A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy minimum 30 cm hosszú, 11 cm széles és 7 cm magas vekniformát sütőpapírral bélelünk.
A vajat, porcukrot, sót, olajat és vaníliás cukrot egy robotgéppel habosra keverünk. Belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk az első tojást. Robotgéppel keverjük habosra, majd jöhet a következő tojás, amit szintén dolgozzunk ki, mielőtt beleütjük az utolsót.
Belekeverjük a lisztet, sütőport és a görög joghurtot is. Belereszeljük a cukkinit és alaposan elkeverjük egy spatulával. Az előkészített formába simítjuk és 50 perc alatt készre sütjük. Mindenképpen ellenőrizzük, hogy a közepe átsült tűpróbával.
A kisült süteményt rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Egy kis tálkában a joghurtot és a porcukrot kikeverjük. Fontos, hogy ha nem görög joghurtot használunk, akkor több porcukor kell bele, hogy sűrű mázat kapjunk. A mázzal jó vastagon bekenjük a sütemény tetejét és hűtőben hagyjuk 25 percet kötni, mielőtt megvágnánk.
Tipp:
1. Süthetjük akár tortaformában vagy muffin formában is.2. Joghurt helyett használhatunk tejfölt is, csak a máznál ügyeljünk rá, hogy jó sűrű legyen és fedni tudjon. Szükség esetén adjunk hozzá még porcukrot és akár több rétegben is csorgassuk rá a mázat. Ha még langyos sütit díszítünk, akkor nehezebb dolgunk lesz és a máz csúnyán megrepedezhet.3. A menta nagyon jót tenne a máznak, de nálam sajnos vannak megátalkodott menta ellenesek, ezért nem került bele.