Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Joghurtos cukkinisüti ◾ KÜLÖNLEGES, EGYSZERŰ, ZAMATOS

Írta Posted on 0 Nincs címke 0

Ha van olyan, hogy családi kedvenc, akkor ez az. A cukkini bár sokaknak riasztóan hathat, de higgyétek el, nagyon ártatlan ebben a történetben. Nincs semmi különös íze, amit megátalkodott zöldség finnyások kikutathatnának. Csupán szaftossá és zamatossá teszi ezt a csodálatos süteményt. Egyáltalán nem egy száraz, unalmas kávéházi darab. A máz pedig… annyira sokat lendít a joghurt az amúgy megszokott mázakon, hogy odáig lesztek érte. Nem kell hűtőben tartani az elkészítés után, mert a benne lévő cukor tartósítja pár napra azt a kis joghurtot.

Hozzávalók

A tésztához:
10 dkg puha vaj
17 dkg porcukor
1 csipet só
4 evőkanál olaj
3 teáskanál vaníliás cukor
1 teáskanál kezeletlen citromhéj
3 db tojás
28 dkg liszt
1 tasak sütőpor
8 dkg görög joghurt
15 dkg cukkini

A mázhoz:
2 dkg görög joghurt
15 dkg porcukor

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy minimum 30 cm hosszú, 11 cm széles és 7 cm magas vekniformát sütőpapírral bélelünk.

2. A vajat, porcukrot, sót, olajat és vaníliás cukrot egy robotgéppel habosra keverünk. Belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk az első tojást. Robotgéppel keverjük habosra, majd jöhet a következő tojás, amit szintén dolgozzunk ki, mielőtt beleütjük az utolsót.

3. Belekeverjük a lisztet, sütőport és a görög joghurtot is. Belereszeljük a cukkinit és alaposan elkeverjük egy spatulával. Az előkészített formába simítjuk és 50 perc alatt készre sütjük. Mindenképpen ellenőrizzük, hogy a közepe átsült tűpróbával.

4. A kisült süteményt rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Egy kis tálkában a joghurtot és a porcukrot kikeverjük. Fontos, hogy ha nem görög joghurtot használunk, akkor több porcukor kell bele, hogy sűrű mázat kapjunk. A mázzal jó vastagon bekenjük a sütemény tetejét és hűtőben hagyjuk 25 percet kötni, mielőtt megvágnánk.

Tipp:
1. Süthetjük akár tortaformában vagy muffin formában is.

2. Joghurt helyett használhatunk tejfölt is, csak a máznál ügyeljünk rá, hogy jó sűrű legyen és fedni tudjon. Szükség esetén adjunk hozzá még porcukrot és akár több rétegben is csorgassuk rá a mázat. Ha még langyos sütit díszítünk, akkor nehezebb dolgunk lesz és a máz csúnyán megrepedezhet.

3. A menta nagyon jót tenne a máznak, de nálam sajnos vannak megátalkodott menta ellenesek, ezért nem került bele.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..