A Raffaello kuglóf, kókusszal és fehércsokival kombinálva igazi telitalálat. Készítsd el egyszerűen, ezt a látványos desszertet a receptvideó alapján.
Hozzávalók
A tésztához:
25dkgteavaj(puha)
20dkgcukor
1evőkanálvaníliás cukor
1/2teáskanálsó
5dbtojás(szoba-hőmérsékletű)
8dkgkókuszreszelék
1evőkanálkókuszaroma
40dkgfinomliszt
15grammsütőpor(1 tasak)
20dkgtejföl(vagy görög joghurt)
1dltej
A díszítéshez:
15dkgfehércsokoládé
5dkgkókuszreszelék
6dbRaffaello golyó
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (160 fok légkeveréssel) és egy 22 cm-es kuglófformát kivajazunk és kilisztezünk.
A puha vajat a vaníliás és a sima cukorral, a sóval egy nagy keverőtálba szedjük és kézi robotgéppel simára keverjük. A tojásokat egyesével beledolgozzuk, mindig megvárva, hogy szépen elkeveredjen a következő előtt. Hozzáadjuk a kókuszreszelék, az aromát és tovább keverjük. A finomlisztbe szitáljuk a sütőport és összeforgatjuk.
Hogy szép sima legyen a tészta, a tojásos masszához először csak a liszt, a tej és a tejföl felét szedjük. Elkeverjük, majd jöhet hozzá a maradék is mindenből és szép simára keverjük. Az előkészített formába töltjük, elsimítjuk a tetejét és 45-50 percre a sütőbe tesszük sülni.
Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni. A púpos tetejét levágjuk és így állítsuk egy tálalótálra. A fehércsokoládéból 10 dkg-ot a mikróban megolvasztunk úgy, hogy 20 másodpercenként kivesszük átkeverni. Amikor már sima, hozzákeverjük a maradék 5 dkg-ot is. Ha szép egyneműre olvadt a kuglóf tetejére halmozzuk és a spatulával szépen eloszlatjuk úgy, hogy félig befedje az oldalát. Díszítjük a Raffaello golyókkal és a kókuszreszelékkel bőségesen. Azonnal tálalhatjuk. Szobahőmérsékleten 4 napig, hűtőben 7 napig tárolható és fogyasztható.