Krémes franciasaláta, hagyományos recept alapján, ami mindenki kedvence lesz az asztalnál. Készítsd el a bevált receptem szerint.
Hozzávalók
50dkgtavaszi zsenge mix
30dkgtejföl
20dkgmajonéz
1evőkanálmustár(1 dkg)
1evőkanálcitromlé
2evőkanálcukor(vagy édesítő)
só és frissen őrölt bors
7-10dkgcsemegeuborka
20dkgfőtt burgonya
1dbalma(golden)
¼csokorpetrezselyem
Elkészítés
A mirelit zöldségeket egy lábas szórjuk és annyi vizet öntünk rá, ami szűken ellepi. 1 szűk teáskanál sóval ízesítjuk és mérsékelt erősségen puhára főzzük. Forrástól számítva ez 3-4 perc szokott lenni ilyen lassú forrásban tartva. A zsenge borsónak nem jó a túl erős, lobogó forrás. Készen van, leszűrjük és így hagyjuk kihűlni és teljesen szárazra csöpögni, hogy ne hígítsa fel a salátát a levével.
A krémhez egy keverőtálba szedjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a citromlevet, a cukrot, a sót és borsot is őröljünk rá. Keverjük szép simára. A főtt burgonyát és az uborkát vékonyan felszeleteljük hosszában majd elfordítva keresztben és végül kis kockákra aprítjuk. Így szórjuk a krémhez.
Meghámozzuk az almát, szeleteket vágunk a magházig érve. Körben, minden oldalán. A lapokat hasábokra és kisebb kockákra aprítjuk. Így szórjuk a salátára, a lecsöpögött zöldségekkel. Keverjük alaposan bele és készen is van. Kínáljuk egy szép tálra és végül hintsük meg petrussal.