Percek alatt elkészíthető, házias, ízes körözött recept, amihez mindenkinek megvan a praktikája. Megmutatom az enyémet, hátha inspirállak és te is kipróbálod így.
Hozzávalók
5dkgteavaj
1teáskanálőrölt füstölt paprika
1-2teáskanálőrölt csemege paprika
½ - 1teáskanálőrölt kömény
25dkgtehéntúró
20dkgjuhtúró
10dkgkrém-tehéntúró(natúr)
1dbvöröshagyma
20dkgtejföl
só és frissen őrölt bors
½teáskanálfokhagymapor(vagy 1-2 gerezd)
¼csokorpetrezselyem
Elkészítés
A vajat felmelegítjük és belekeverjük az őrölt köményt, csemege és füstölt paprikát és félretesszük.
A tehéntúrót egy keverőtálba szedjük, ha rögösebb, akkor egy szitán áttörjük. Hozzászedjük a juhtúrót, a krém-tehéntúrót és egy villával összetörjük és elkeverjük.
A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. Így szórjuk a túróra. Rászedjük a fűszeres vaj, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk és egy villával szép simára keverjük a masszát. Végül petrezselyemmel meghintve kínáljuk. Hűtőben 5 napig tartható el.