A kókuszos almatorta egy olyan süti, amihez nem kell se robotgép, se kézügyesség. Az eredmény pedig egy nagyon selyems állagú, krémes sütemény, finom, puha almával.
Hozzávalók
10dkgteavaj(olvasztott)
40-50dkgalmakompót
8dkgfinomliszt
8dkgkókuszreszelék
20dkgcukor
½teáskanálsó
4dbtojás
1evőkanálvanília kivonat(vagy vaníliás cukor)
5dltej
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (160 fok légkeveréssel) és egy 24 cm-es tortaformát kikenünk vajjal. Én ehhez mindig a sütihez kimért vajból veszek el, mert ez is bele fog sülni. Lisztezni ezt a tapadásmentes formát nem kell, de ha te kerámiát vagy más használsz, akkor lisztezd is ki, hogy ne ragadjon bele a sütemény.
Az alaposan lecsöpögtetett almakompótot a formába tesszük ízlés szerinti mennyiségben. Én azt szeretem, ha gazdagon gyümölcsös, de készítheted kevesebbel is.
A tésztához előveszünk egy keverőtálat és beleszórjuk a finomlisztet, a kókuszreszeléket, a cukrot és a sót. Alaposan keverjük össze a száraz alapanyagokat. A tojásokat egyesével üssük fel egy kisebb tálba és egy habverővel simára verjük, majd az olvasztott vajjal együtt a tálba öntjük. Vaníliakivonattal ízesítjük és egy habverővel simára keverjük.
A tejet folyamatos keverés mellett lassan belecsurgatjuk. Miután simára kevertük a tésztát az almákra öntjük. A könnyebb kezelhetőség miatt egy nagyobb tepsire emeljük és így tesszük az előmelegített sütőbe 1 órára sülni. Porcukorral meghintve tálaljuk.