Szaftos, illatos daramorzsa, egyszerűen elkészítve. Felejtsd el a sűrű, nehéz masszát, és próbáld ki ezt a könnyebb változatot. Teljesen felesleges habot verni hozzá vagy extra dolgokkal terhelni a tésztát. Ez az egyszerűségétől lesz egy szuper tésztadesszert.
Hozzávalók
12,5dkgbúzadara
7dkgcukor
1dkgvaníliás cukor
¼teáskanálsó
2,5dltej
2dbtojás
3dkgteavaj
Elkészítés
A búzadarát egy keverőtálba szórjuk a sima és a vaníliás cukorral, a sóval és összekeverjük. Jöhet hozzá a tej fele, hogy egy sűrűbb masszát kapjunk. Egyesével üssük fel a tojásokat hozzá és egy villával simára keverjük. Végül a maradék tejet is hozzádolgozzuk. Fóliával lefedve a hűtőben pihentessük minimum 1 órát, maximum 48-at.
Az idő leteltével szépen megduzzadt benne a gríz. A serpenyőt közepesen erősen felhevítjük a vajjal. Ha már picit habzik jöhet rá a massza, amit folyamatosan kevergetve süssünk. Lehet látni, ahogy fokozatosan egyre kisebb morzsákra esik szét. Ízlés szerint pirítsuk le, de vigyázzunk, hogy ne száradjon ki. Végül tálaljuk porcukorral és lekvárral.