Puha szendvicskenyér házilag, egyszerűen elkészítve. Nézd meg a receptvideót és próbáld ki te is, ezt a puha foszlós kenyér receptet!
Hozzávalók
1,5dlvíz
2dltej
3dkgcukor
7grammporélesztő(vagy 2,5 dkg friss élesztő)
50dkgkenyérliszt(BL80)
1,5teáskanálsó(9 gramm)
3evőkanálétolaj(vagy vaj, olívaolaj, stb..)
Elkészítés
A tál aljába mérjük a vizet, tejet, cukrot és a porélesztőt. Ha frisset használunk, akkor azt hagyjuk felfutni, mielőtt folytatnánk a liszttel. A lisztet a tetejére szitáljuk, így könnyebben össze tudja dolgozni a gép a folyadékkal. Megszórjuk a sóval így az előbb keveredik el a liszttel, mint az élesztővel.
Visszaillesztjük a tálat a gépbe és elindítjuk a normál fehér kenyér sütést. Ez 20 perc dagasztással kezdődik. Amikor már összeállt a tészta becsorgatjuk az utolsó alapanyagot az olajat is, így lesz foszlós az eredmény. A dagasztás végén nézzünk rá a tésztára és ha kell lapogassuk le a tetejét, hogy az eredmény egy szép, sima felületű kenyér legyen.
1 órás kelesztés következik, ami zárt térben, langyos hőfokon történik, így biztosan a duplájára kel a tészta. Végül 50 perces sütés alatt belül puhára, kívül ropogósra süti a gép a kenyerünket.
Alapanyag ár: 500 Ft
Recept kategória: Kenyér
Konyha: Magyar
Kulcsszó: fehér kenyér, kenyér, kenyérsütőgép, szendvicskenyér