Remélem, hogy ez a tzatiki recept egy újabb családi kedvenc lesz nálatok is. Nálunk nyáron hétről-hétre újra készül, annyira népszerű recept.
Hozzávalók
1dbkígyóuborka(40 dkg)
1teáskanálsó
30dkggörög joghurt
1-3dbfokhagymagerezd
1ágkapor
¼teáskanálfrissen őrölt bors
2teáskanálolívaolaj
¼csokorpetrezselyem(levelei)
Elkészítés
A megmosott kígyóuborka végét levágjuk és a reszelő durvábbik oldalán lereszeljük. Szedjük át egy szűrőbe és sózzuk meg a tetejét. Így fentről lefele szépen lecsöpög belőle a felesleges nedvesség.
Egy nagy tálba szedjük a natúr görög joghurtot és rányomjuk vagy aprítjuk a fokhagymát. Ha használunk, akkor beleaprítjuk a kaprot is.
Az uborkát kinyomkodjuk és tesszük a tálba. Fűszerzzük borssal és keverjük össze. Kóstoljuk meg és ha kell még sózzuk meg. Ha van ideje fél órát állni, akkor sokkal finomabb lesz, de azonnal is lehet tálalni olívaolajjal, frissen őrölt borssal és petrussal meghintve.