Csupán 4 összetevős torta mindig páratlan sikert arat a vendégek körében. Ha mogyorórajongó vagy, mindenképpen próbáld ki te is!
Hozzávalók
A tortához:
25dkgteavaj(puha)
25dkgnatúr mogyoróvaj(pörkölt)
25dkgporcukor
25dkgdarált keksz
A díszítéshez:
3dkgétcsokoládé
3dkgtejcsokoládé
½dlhabtejszín
Elkészítés
Szedjük a puha vajat és mogyoróvajat egy keverőtálba és keverjük alaposan össze. Ha valamelyik hidegebb, akkor melegítsünk rá a mikróban egy kicsit, hogy szépen egybeolvadjanak. Jöhet bele a porcukor, amit bajos kristálycukorra cserélni, mert nem olvad el benne. Végül a darált keksszel alaposan összekeverjük és ezzel meg is van a torta alapja.
Vegyünk elő egy 21 cm-es tortaformát. Az aljára érdemes egy fóliát teríteni, hogy szebben ki tudjuk majd emelni, de körben nem szükséges kibélelni. Több részletben pakoljuk és nyomkodjuk bele a masszát, hogy szépen kitöltse a formát. Egy fóliát ráterítve a kezünkkel is szépen el tudjuk simítani a tetejét, hogy szép egyenes felülete legyen. Tegyük a hűtőbe, amíg egészen keményre dermed. Ez általán 2-3 óra szokott lenni.
A csokoládét kicsire tördeljük és ráöntjük a forró habtejszínt. Hagyjuk kicsit állni, hogy megolvadjon a csokoládé. és keverjük simára. Tegyük a hűtőbe 20 percre, hogy sűrűbbre dermedjen és ne legyen túl folyékony.
A tortát vegyük ki a hűtőből és szedjük le róla a karikát, ami a magas vajtartalma miatt könnyen lejön. Terítsünk rá egy méretben passzoló sütőpapírt és így fordítsuk át egy tálalótálra.
A csoki ganachet alaposan keverjük át és csorgassuk a torta tetejére. Egy kanál segítségével pár helyen lökjük meg, hogy lecsorogjon az oldalán is és készen is van. Hűtőben 5 napig tárolható és fogyasztható.