Krémes salátaöntet recept, amit a parmezánsajt, fokhagyma és a citrom tesz ellenállhatatlanná. Annyira gazdag, finom íze van, hogy a saláta elleneseket is rá tudjuk vele venni a kóstolásra.
Hozzávalók
2evőkanálcitromlé
4evőkanálfehérborecet
8evőkanálolívaolaj
2teáskanálméz(vagy agave szirup)
10dkgmajonéz(8 evőkanál)
2dbfokhagymagerezd
3ágbazsalikom(levele)
½csokorpetrezselyem
½teáskanáloregánó(szárított vagy friss)
1csipetkakukkfű(szárított vagy friss)
5dkgparmezán sajt
½teáskanálsó
½teáskanálfrissen őrölt bors
Elkészítés
A citromlevet, fehérborecet, olívaolajat, mézet és a majonézt egy zárható befőttes üvegbe kanalazzuk.
A fokhagymát, bazsalikomot és a petrezselymet finomra aprítjuk és beleszórjuk. Fűszerezzük oregánóval és kakukkfűvel (ha van ezekből is jobb a frisset használni).
Reszeljük bele a parmezánsajtot is. Végül sózzuk és borsozzuk. Csavarjuk rá a fedelét és alaposan rázzuk össze. A hűtőben 4-5 napig tárolhatjuk az üvegben és mindig csak frissen a tálalás előtt locsoljuk meg vele a salátát.