Expressz gyors spagetti, aminek a sült paradicsomtól és fetától fantasztikus íze lesz. Nézd meg a sült fetás paradicsomos tészta receptvideót.
Hozzávalók
3-4dbfokhagymagerezd
4ágbazsalikom(vagy 1 teáskanál szárított)
70dkgkoktélparadicsom
3evőkanálolívaolaj
só és frissen őrölt bors
40dkgfetasajt
40dkgspagetti(durum vagy teljeskiőrlésű)
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 220 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (200 fok légkeveréssel) és egy 30 x 40 cm-es tepsit előkészítünk.
A fokhagymákat megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Lehet készíteni szárított fűszerrel is, de friss bazsalikomot is szedhetünk és apríthatunk hozzá. A megmosott koktélparadicsomokat leszemezzük a szárról a tepsibe. Vékonyan locsoljuk meg az olaj felével és seperjük rá a fokhagymát és a bazsalikomot. Fűszerezzük őrölt borssal, sóval és forgassuk össze.
A közepén készítsünk egy kis helyet a sajtnak. Olajozzuk meg a maradék olajjal a feta alját és fordítsuk rá a tepsire. A paradicsomok szárát kettétörve nyomjuk a paradicsomok közé és mehet is a sütőbe 20-25 percre.
Addig pont van időnk kifőzni a tésztát, amihez egy lábosba felteszünk 3 liter vizet melegedni. Beleszórunk 1 evőkanál sót és nagy lángon felforraljuk. A tésztát tegyük a forrásban lévő vízbe és a csomagolásán megadott ideig főzzük, így biztosan klassz állaga lesz.
A megsült fűszeres paradicsomokat kivesszük a sütőből. A szárakat eldobjuk, ezekre már nem lesz szükség. Egy villával összetörjük a paradicsomokat és a sajtot is. Jöhet bele a leszűrt tészta és forgassuk össze. Ilyenkor, ha tudjuk türtőztetni magunkat és adunk neki extra 5-10 percet állni, akkor a tészta nagyon jól felveszi sajtos paradicsomszószt és sokkal ízesebb lesz.