A 3 evőkanál olajat felhevítjük egy nagy méretű lábosban és a darált hús magas lángon megpirítjuk. Közben meghámozzuk és lereszeljük a hagymát, répát, zellert, gombát és a fokhagymát.
Ha már a hús itt-ott pirult, hozzáforgatjuk a zöldségeket és ezekkel is tovább pirítjuk 5 percig. Közben sóval és borssal fűszerezzük. Majd jöhet hozzá a vörösbor, amivel hagyjuk, hogy felforrjon, mielőtt belekevernénk a paradicsomot. Ha már forrt egyet jöhet bele a két paradicsom konzerv, a passzírozott paradicsomlé és a zöld fűszerek. Lefedve közepes tűzön 30 percig főzzük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (alsó-felső mód, légkeverés nélkül).
Közben a két cukkinit hosszában vékonyra szeleteljük egy mandolinnal vagy késsel. A szeleteket besózzuk és 10 percet állni hagyjuk. Utána folyó vízben átöblítjük és alaposan lecsöpögtetjük.
Egy kerámia tálat a maradék 1 evőkanál olajjal kikenünk és az alján elterítjük a szószt 1 centi vastagon. Ráteszünk egy réteg cukkinit, amire jöhet újabb adag szósz. A mozzarella sajtot felszeleteljük és kb. a háromnegyedét elosztjuk a szószon. Erre jöhet egy újabb réteg cukkini, szósz, a maradék mozzarella sajt. Befedjük a cukkinivel, ráreszeljük a parmezán sajtot és 40 perc alatt készre sütjük.