2evőkanálkandírozott narancshéj(vagy ízlés szerint több)
A bevonáshoz:
15dkgétcsokoládé
15dkgporcukor
Elkészítés
A vizet feltesszük melegedni a vajjal, amikor elolvad keverjük bele a cukrot és a csokit. Kevergessük 2-3 percig majd keverjük bele a kakaóport is.
Közben a kekszet törjük nagyobb darabokra egy tálba. Öntsük rá a forró csokis keveréket és keverjük át. Több részletben keverjük bele a darált kekszet is.
A kész masszát osszuk 3 részre és külön-külön ízesítsük. Vagy csinálhatunk egy nagy adagot is, akkor az ízesítéshez használt alapanyagokat növeljük háromszorosára. A whiskyhez vágjuk durvára a mazsolát, pekándiót és keverjük bele. Pirított diót és kandírozott narancshéjat durvára vágunk és a vaníliáshoz keverjük.
Fontos, hogy azonnal dolgozzunk vele, amíg még meleg, hogy könnyen tudjuk formázni. Terítsünk magunk elé egy nagy darab fóliát. Szedjük rá az első bekevert masszát és nyomkodjuk hengerré. Csavarjuk bele a fóliába, hengergessük meg az asztalon, hogy szép formája legyen. Kicsomagoljuk, megigazítjuk a két végét, majd fóliába tekerve tegyük a hűtőbe minimum 1 órára. Ugyanígy készítsük el a másik kettőt is.
A csokoládét mikróban megolvasztjuk. A lehűlt rudat kicsomagoljuk, lekenjük az olvadt csokival és porcukorba hempergetjük alaposan és félretesszük. A másik két rudat ugyanígy készítsük el és tegyük minimum 1 órára a hűtőbe dermedni. Én azt javaslom, hogy készítsd el minimum 12 órával korábban, hogy legyen ideje az ízeknek összeérni és szebben tud szeletelni. Fóliába csomagolva 2 hétig minimum eltartható.