Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Csokiszalámi recept, sütés nélkül, 3 ízben ◾ EGYSZERŰ RECEPTEK

Igazi utolsó perces édesség, amihez nem kell semmi különleges, mégis nagyon-nagyon finom lesz. 3 ízben is megmutatom, hogy mindenki találjon kedvére valót.

Whiskey, pekándió és mazsola
Rumos
Vaníliás, narancsos diós

Ezeken túl is nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni. Ízesítsd saját kedvenceiddel bátran.

Hozzávalók 3 alap rúdhoz:
2 dl víz
25 dkg vaj
18 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
5 dkg holland kakaópor
25 dkg háztartási keksz
25 dkg darált keksz

A rumoshoz:
2 evőkanál rum

A whiskyshez:
2 evőkanál whisky
3 dkg mazsola (vagy ízlés szerint több)
3 dkg pekándió (vagy ízlés szerint több)

A narancsoshoz:
1 evőkanál vaníliakivonat (vagy narancslé)
5 dkg pirított dió (vagy ízlés szerint több)
2 evőkanál kandírozott narancshéj (vagy ízlés szerint több)

A bevonáshoz:
15 dkg étcsokoládé
15 dkg porcukor

Elkészítés:
1. A vizet feltesszük melegedni a vajjal, amikor elolvad keverjük bele a cukrot és a csokit. Kevergessük 2-3 percig majd keverjük bele a kakaóport is.

2. Közben a kekszet törjük nagyobb darabokra egy tálba. Öntsük rá a forró csokis keveréket és keverjük át. Több részletben keverjük bele a darált kekszet is.

3. A kész masszát osszuk 3 részre és külön-külön ízesítsük. Vagy csinálhatunk egy nagy adagot is, akkor az ízesítéshez használt alapanyagokat növeljük háromszorosára. A whiskyhez vágjuk durvára a mazsolát, pekándiót és keverjük bele. Pirított diót és kandírozott narancshéjat durvára vágunk és a vaníliáshoz keverjük.

4. Fontos, hogy azonnal dolgozzunk vele, amíg még meleg, hogy könnyen tudjuk formázni. Terítsünk magunk elé egy nagy darab fóliát. Szedjük rá az első bekevert masszát és nyomkodjuk hengerré. Csavarjuk bele a fóliába, hengergessük meg az asztalon, hogy szép formája legyen. Kicsomagoljuk, megigazítjuk a két végét, majd fóliába tekerve tegyük a hűtőbe minimum 1 órára. Ugyanígy készítsük el a másik kettőt is.

5. A csokoládét mikróban megolvasztjuk. A lehűlt rudat kicsomagoljuk, lekenjük az olvadt csokival és porcukorba hempergetjük alaposan és félretesszük. A másik két rudat ugyanígy készítsük el és tegyük minimum 1 órára a hűtőbe dermedni. Én azt javaslom, hogy készítsd el minimum 12 órával korábban, hogy legyen ideje az ízeknek összeérni és szebben tud szeletelni. Fóliába csomagolva 2 hétig minimum eltartható.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..