A serpenyőt erős lángon felhevítjük és amikor már forró, belecsorgatunk 2 evőkanál olajat és kevergetve megpirítjuk a húst. Közben fűszerezzük borssal és sóval, őrölt római köménnyel, oregánóval, füstölt paprikával.
A hagymákat és a fokhagymát meghámozva és finomra aprítva a húshoz keverjük sülni. Amíg kisebb lángon tovább sütjük a húst előkészítjük a zöldségeket a töltéshez. A paprikákat félbevágjuk és a csumájukat kiemeljük. A paradicsomokat megskalpoljuk és egy karalábévájóval vagy kiskanállal kikaparjuk a belsejüket, amiket finomra vágva a húshoz keverünk. A főtt burgonyák tetejét vékonyan levágjuk és csak annyit kanalazunk ki a belsejükből, hogy elég hely legyen a tölteléknek. A krumplit szintén apróra vágva keverjük a húshoz. A Jalapeno paprikáknak vékonyan vágjuk le az egyik oldalukat és óvatosan emeljük ki a csumájukat. Ízlés szerint vágjunk a töltelékhez ebből is. A cukkini végét és az oldalát vágjuk le, a magos középső részét kanalazzuk ki.
A tölteléket kóstoljuk meg és ha szükséges még fűszerezzük sóval és borssal, majd keverjük bele a krémsajtot és a reszelt sajt felét.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra és egy nagy tepsit kikenünk 2 evőkanál olajjal. A zöldségeket gazdagon megpakoljuk a töltelékkel és a tepsire sorakoztatjuk. A tetejükre szórjuk a maradék reszelt sajtot és 30 perc alatt készre sütjük.