Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Fűszeres töltött zöldségek recept ◾ SÜTŐBEN KÉSZÍTVE, EGYSZERŰEN

Írta Posted on 0 Nincs címke 0

Ha te is kedveled a  dél-amerikai, mexikói ízeket, akkor jó helyen jársz. Ez egy igazi családi kedvenc, amihez a húst pont úgy fűszerezem, ahogy egy tacohoz készíteném el, csak kiegészítem egy kis krémsajttal, hogy szaftosabb, krémesebb legyen. A tölteni való zöldségeket kedvedre variálhatod, én azokkal mutatom meg, amik nálunk népszerűek.
Jalapeno paprikát szerencsére 4-5 boltban is lehet kapni ilyenkor ősszel, de teljesen egyénre szabható, hogy ki, mivel szereti. Egyre figyelj csak! Ha burgonyás nem készül, akkor a töltelékbe mindenképpen kever 10 dkg főtt rizst, hogy kicsit lelazítsa. Nekem ez mellé nem kell semmilyen más köret. A sült zöldség pont elég, hogy a tölteléket kísérje és megmondom őszintén, hogy nekem sincs mindig időm még egy plusz salátát gyártani a főfogás mellé. Ebben a receptben pont azt szeretem, hogy mindent el tudok készíteni sorban, miközben halad az étel és nem kell semmit sem előkészítenem.

Hozzávalók 4 személyre:

A töltelékhez:
4 evőkanál olaj
50 dkg darált hús
2 teáskanál őrölt római kömény
2 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál őrölt füstölt paprika
1 vöröshagyma vagy 2 sonkahagyma
2 gerezd fokhagyma
7 dkg natúr krémsajt
10 dkg reszelt cheddar sajt (trappista vagy gouda is jó)

Zöldségek a töltéshez:
2 rövid kápia paprika
2 paradicsom
3 héjában főtt burgonya
6 Jalapeno paprika
1 cukkini

Elkészítés:

1. A serpenyőt erős lángon felhevítjük és amikor már forró, belecsorgatunk 2 evőkanál olajat és kevergetve megpirítjuk a húst. Közben fűszerezzük borssal és sóval, őrölt római köménnyel, oregánóval, füstölt paprikával.

2. A hagymákat és a fokhagymát meghámozva és finomra aprítva a húshoz keverjük sülni. Amíg kisebb lángon tovább sütjük a húst előkészítjük a zöldségeket a töltéshez. A paprikákat félbevágjuk és a csumájukat kiemeljük. A paradicsomokat megskalpoljuk és egy karalábévájóval vagy kiskanállal kikaparjuk a belsejüket, amiket finomra vágva a húshoz keverünk. A főtt burgonyák tetejét vékonyan levágjuk és csak annyit kanalazunk ki a belsejükből, hogy elég hely legyen a tölteléknek. A krumplit szintén apróra vágva keverjük a húshoz. A Jalapeno paprikáknak vékonyan vágjuk le az egyik oldalukat és óvatosan emeljük ki a csumájukat. Ízlés szerint vágjunk a töltelékhez ebből is. A cukkini végét és az oldalát vágjuk le, a magos középső részét kanalazzuk ki.

3. A tölteléket kóstoljuk meg és ha szükséges még fűszerezzük sóval és borssal, majd keverjük bele a krémsajtot és a reszelt sajt felét.

4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és egy nagy tepsit kikenünk 2 evőkanál olajjal. A zöldségeket gazdagon megpakoljuk a töltelékkel és a tepsire sorakoztatjuk. A tetejükre szórjuk a maradék reszelt sajtot és 30 perc alatt készre sütjük.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..