Minőségi fehér csokiból fantasztikus trüffeleket készíthetsz. Ezt az alapreceptet kedvedre variálhatod, más ízesítésekkel is.
Hozzávalók
½dlhabtejszín
2dbcitrom(kezeletlen vagy bio)
20dkgfehér csokoládé
4dkgteavaj
2dkgporcukor
1dkgkókuszreszelék
Elkészítés
Egy kisebb lábasba vizet melegítünk és fölé teszünk egy tálat, ami nem ér bele a vízbe. Öntsük bele a tejszínt, reszeljük bele egy citrom héját és szórjuk bele a fehércsokit. Pár perc alatt keverjük egészen simára. Ha ez megvan le is vehetjük a tűzről.
Facsarjunk bele ízlés szerint fél vagy egy egész citrom levét. Ha korábban belefacsarjuk, akkor összekaphatja a tejszínt és rossz állaga lesz. Keverjük bele a vajat és ezzel készen is van az alapmasszánk. Tegyük hűtőbe minimum 3 órára, hogy formázhatóra dermedjen.
A hempergetéshez tegyük egy késes aprítóba a cukrot és a kókuszreszeléket. Reszeljünk bele kevés citromhéjat és aprítsuk a géppel finom, púderszerűre. Ha nincs hozzá késes robotgéped, akkor kikeverheted csak simán is a porcukrot, kókusszal és kevés citromhéjjal.
A lehűlt kemény fehércsokis trüffelből egy kiskanállal vegyünk ki egy keveset és formázzunk golyót belőle. Hempergessük meg és készen is van, mehet a tálkába. Igyekezzünk velük, mert a fehércsoki nagyon olvadós. Ha mind elkészült tegyük a hűtőbe, hogy újra megszilárduljon. Ha nem sikerült szép gombócokat készíteni, akkor lehűtés után könnyen tudjuk a szilárdabb bonbonokat golyósítani. Az elkészült bonbonokat jól zárodó dobozban, a hűtőben 10 napig tárolhatjuk.