A Lawrence csokitorta csupa csokoládé. Egyszerűen fantasztikus az íze, állaga van ennek a csokis sütinek.
Hozzávalók
18dkgétcsokoládé(70%)
18dkgteavaj(puha)
12dkgporcukor
20dkgmandulaliszt(vagy darált dió)
4dbtojás
¼teáskanálsó
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 150C°-ra légkeverés nélkül, alsó-felső sütés (vagy 130 fok légkeveréssel). Egy 25 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A csokoládét vízfürdő felett megolvasztjuk. Egy másik keverőtálban vajat és a cukrot keverjük habosra, adjuk hozzá az őrölt mandulát, a tojások sárgáját, a felolvadt csokoládét, és keverjük egyenletesre.
Verjük a fehérjéket a pici sóval keményre, és óvatosan keverjük a csokis masszához. Majd öntsük a formába és tegyük a sütőbe. 35 percig kell sütni. Ekkor egy vékony kéreg lesz a tetején, de a belseje még lágy. Így tökéletes. Miközben hűl teljesen megszilárdul. Semmiképpen se süssük tovább, mert keksz lesz belőle.