A sütőben sült túrógombóc egy finom, lágy tejfölös öntettel készül. Maga a remegős túróálom, amit neked is ki kell próbálni.
Hozzávalók
A túrógombóchoz:
50dkgtúró
2dbtojás
¼dbcitrom(kezeletlen vagy bio)
2evőkanálvaníliás cukor(1 csomag)
1csipetsó
10dkgporcukor(+ a tálaláshoz)
8dkgbúzadara
4dkgfinomliszt(BL55)
½teáskanálsütőpor
½teáskanálszódabikarbóna
A tejfölös öntethez:
2evőkanálvaníliás pudingpor
3evőkanáltej
80dkgtejföl
2evőkanálvaníliás cukor(1 csomag)
10dkgporcukor
¼dbcitrom(kezeletlen vagy bio)
2dbtojás
Elkészítés
A túrót egy tálba szedjük és villával összetörjük. A tojásokat kettéválasztjuk és sárgáját a túróhoz adjuk. Reszelünk bele citromhéjat, meghintjük vaníliás cukorral, sóval, porcukorral búzadarával és összedolgozzuk. A liszthez szórjuk a sütőport, a szódabikarbónát és összekeverve a túrós masszába dolgozzuk. A fehérjét elég csak lazán habosra felverni egy villával és így keverjük a masszába. Lefedve tegyük a hűtőbe 1 órát állni.
Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra és állítsuk össze a vaníliás tejfölös öntetet. A pudingport kikeverjük a tejjel és a tejfölhöz öntjük. Rászórjuk a vaníliás cukrot, porcukrot és egy habverővel összekeverjük. Reszelünk ebbe is egy kis citromhéjat. Két tojást egyesével felütünk és összehabarva a tejfölös öntethez adjuk. Egy csipet sóval megszórjuk és összekeverjük.
A 25 x 35 cm-es sütőforma aljában egy centi vastagon megágyazunk az öntettel. A massza eléggé lágy, ezért vizes fagyis kanállal vagy sima evőkanállal szaggassunk belőle halmokat a formába. Egyenletesen ráöntjük a tejfölös öntetet és az előmelegített sütőbe 45 perc alatt készre sütjük.