Dulce de Leche egy latin-amerikai nyalánkság, ami az egész világot meghódította. Helyben sütemények és palacsinták töltelékeként használták, de ma már macaronban és bonbonban is találkozhatunk vele.
Hozzávalók
6dlsűrített tej
Elkészítés
A sütőt 220 fokra alsó-felső sütés, légkeverés nélkül (200 fokra légkeveréssel) előmelegítjük. A sűrített tejet egy tapadásmentes sütőformába öntjük. Alufóliával szorosan lezárjuk és egy nagyobb tepsire tesszük. Öntsünk bele annyi forró vizet, hogy felérjen kb. a sűrített tej magasságáig. Így tegyük a forró sütőbe 2 órára sűlni. Időként nézzünk rá és ha kell pótoljuk az elpárolgott vizet.
Az eredmény egy szép, sűrű karamell lett. Ha még nem elég sötétbarna tovább kell sütni a kívánt intenzitásig. Sütés után kissé darabos, ezért szedjük át egy keverőtálba és botmixerrel keverjük selymesen simára. Így töltsük egy csattos üvegbe. Hűlés közben szép sűrűre köt. A sütés közben kb. 5% ot veszít a súlyából, így 5,5 dl lesz. Hűtőben tárolva 3 hónapig áll el.