Pár alapanyag, néhány perc, és már sütheted is ezt a finom gyümölcsös joghurtos sütit, amihez nem kell még robotgép sem. Így könnyen elkészítheti bárki.
Hozzávalók
25dkgfinomliszt(vagy rétesliszt)
1,5teáskanálsütőpor(7 gramm)
1teáskanálszódabikarbóna(5 gramm)
2dbtojás
25dkggörög joghurt(natúr)
2evőkanálvaníliás cukor
16dkgporcukor
1csipetsó
80mlétolaj(6 evőkanál)
1dbalma(vagy ananászkarika konzerv)
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső mód, légkeverés nélkül (vagy 160 fok légkeveréssel) és egy 23 cm átmérőjű formát sütőpapírral kibélelünk. Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és összekeverjük.
A tojásokat egyesével felütjük és hozzáadjuk a joghurtot, vaníliás cukrot, porcukrot, sót, olajat és egy habverővel simára dolgozzuk. Jöhet bele a liszt is két részletben. Addig keverjük, amíg sima és selymes lesz. A formába szedjük és szépen elsimítjuk a tetejét.
Egy alma közepét kivájjuk és vékony szeletekre vágjuk, és kirakjuk vele a süti tetejét. Vékonyan meghintjük porcukorral és az előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy nem maradt-e belül nyers, ha kell süssük tovább. Tálaljuk tejszínhabbal vagy görög joghurttal.