Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Egyszerű joghurtos süti recept ◾ ROBOTGÉP NÉLKÜL

Azt szeretem ebben az egyszerű joghurtos sütiben, hogy semmilyen robotgépet nem kell hozzá elővennem. A lisztet a sütőporral és szódabikarbónával mindenképpen érdemes átszitálni különben a tészta nem egyenletesen fog emelkedni a sütés közben. Alma helyett bármilyen gyümölcsöt is lehet használni hozzá, mind jól áll a joghurtos sütiknek. Eper, málna, barack, körte, mind jól áll neki. Én jobban szeretem görög joghurttal tálalni, de a vendégek fele inkább tejszínhabbal eszi, úgyhogy mindkettővel készülni szoktam.

Hozzávalók:

25 dkg liszt (finom vagy rétes)
1,5 teáskanál sütőpor (7 gr)
1 teáskanál szódabikarbónás (5 gr)
2 tojás
25 dkg natúr görög joghurt (sima joghurt is jó)
2 evőkanál vaníliás cukor (1 csomag)
16 dkg porcukor vagy sima cukor + a szóráshoz
1 csipet só
80 ml olaj (6 evőkanál)
1 alma

A tálaláshoz:

2 dl keményre vert tejszínhab vagy görög joghurt
őrölt fahéj

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy 23 cm átmérőjű formát sütőpapírral kibélelünk. Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és összekeverjük.

2. A tojásokat egyesével felütjük és hozzáadjuk a joghurtot, vaníliás cukrot, porcukrot, sót, olajat és egy habverővel simára dolgozzuk. Egy habverővel dolgozzuk bele a lisztet két részletben. Addig keverjük, amíg sima és selymes lesz. A formába szedjük és szépen elsimítjuk a tetejét. Egy alma közepét kivájjuk és vékony szeletekre vágjuk, és kirakjuk vele a süti tetejét. Vékonyan meghintjük porcukorral és 180 fokra* előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy nem maradt-e belül nyers, ha kell süssük tovább. Ha langyosra hűlt vegyük le a karimát, a sütőpapírt és emeljük egy rácsra, amíg teljesen kihűl. Tálaljuk tejszínhabbal vagy görög joghurttal.

*Alsó-felső mód, nem légkeverés.

Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .