Azt szeretem ebben az egyszerű joghurtos sütiben, hogy semmilyen robotgépet nem kell hozzá elővennem. A lisztet a sütőporral és szódabikarbónával mindenképpen érdemes átszitálni különben a tészta nem egyenletesen fog emelkedni a sütés közben. Alma helyett bármilyen gyümölcsöt is lehet használni hozzá, mind jól áll a joghurtos sütiknek. Eper, málna, barack, körte, mind jól áll neki. Én jobban szeretem görög joghurttal tálalni, de a vendégek fele inkább tejszínhabbal eszi, úgyhogy mindkettővel készülni szoktam.
📖 Recept
Egyszerű joghurtos süti
Hozzávalók
- 25 dkg finomliszt (vagy rétesliszt)
- 1,5 teáskanál sütőpor (7 gramm)
- 1 teáskanál szódabikarbóna (5 gramm)
- 2 db tojás
- 25 dkg görög joghurt (natúr)
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 16 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 80 ml étolaj (6 evőkanál)
- 1 db alma (vagy ananászkarika konzerv)
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső mód, légkeverés nélkül (vagy 160 fok légkeveréssel) és egy 23 cm átmérőjű formát sütőpapírral kibélelünk. Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és összekeverjük.
- A tojásokat egyesével felütjük és hozzáadjuk a joghurtot, vaníliás cukrot, porcukrot, sót, olajat és egy habverővel simára dolgozzuk. Jöhet bele a liszt is két részletben. Addig keverjük, amíg sima és selymes lesz. A formába szedjük és szépen elsimítjuk a tetejét.
- Egy alma közepét kivájjuk és vékony szeletekre vágjuk, és kirakjuk vele a süti tetejét. Vékonyan meghintjük porcukorral és az előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy nem maradt-e belül nyers, ha kell süssük tovább. Tálaljuk tejszínhabbal vagy görög joghurttal.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Vélemény, hozzászólás?