A sajtos makaróni egy igazi amerikai klasszikus, amit most sütőben, egyszerűen készítünk el, hogy ne legyen gond a külön tésztafőzésre se.
Hozzávalók
2dkgteavaj
25dkgcottage cheese
8dltej
2dbfokhagymagerezd
1teáskanálmustárpor(vagy mustár)
1csipetszerecsendió
só és frissen őrölt bors
10dkggouda vagy cheddar sajt
25dkgtrappista sajt
25dkgcsőtészta(száraz)
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, alsó-felső mód légkeverés nélkül (légkeveréssel 160 fok). Egy 25 x 30 cm-es sütőformát vastagon kikenjük a vajjal és beleszedjük a cottage cheeset.
Belekeverjük a tejet és beledaraboljuk a fokhagymát. Ha fokhagymásabban szereted, akkor nyugodtan elmehetsz 3-4 gerezdig is. Belereszeljük a szerecsendiót és fűszerezzük borssal, mustárral, sóval és keverjük össze. Belereszeljük a sajtok nagy részét, egy keveset hagyjunk a tetejére. Elkeverjük majd jöhet bele a tészta is. Miután alaposan összeforgattuk, a tetejére is reszeljünk kevés sajtot, fedjük le alufóliával és tegyük a sütőbe 40 percre.
Ha letelt az idő, vegyük le róla a fóliát, emeljük a hőt 200 fokra és süssük 20 perc alatt készre. Hagyjuk állni 10 percet mielőtt tálalnánk.