Ha semmire nincs időd, akkor ez a sajtos tészta egy mentőöv. Semmit nem kell külön megfőzni, hosszasan előkészíteni. Nem írom, hogy 5 perces vacsora, mert a sütőnek azért kell idő, de tényleg nagyon gyorsan ki lehet keverni egy tepsiben az alapanyagokat.

Hozzávalók 4 személyre:

2 dkg vaj
25 dkg cottage cheese (vagy tejföl, mascarpone, ricotta)
8 dl tej
1-3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint
1 teáskanál mustárpor
1 csipet szerecsendió
só és frissen őrölt bors
10 dkg gouda vagy cheddar sajt
25 dkg trappista sajt
25 dkg száraz tészta

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sütőformát vastagon kikenjük a vajjal és beleszedjük a cottage cheeset. Helyette nyugodtan használhatsz tejfölt, mascarponét vagy ricottát is akár ugyanebben a mennyiségben. Én felváltva használom ezeket kedvem szerint.

2. Belekeverjük a tejet és beledaraboljuk a fokhagymát. Ha fokhagymásabban szereted, akkor nyugodtan elmehetsz 3-4 gerezdig is. Belereszeljük a szerecsendiót és fűszerezzük borssal, mustárral, sóval és összekeverjük. (Ha nincs otthon mustárpor, akkor rendes mustárból két kis kanállal kell.) Belereszeljük a sajtok nagy részét, egy keveset hagyjunk a tetejére. Elkeverjük majd jöhet bele a tészta is. Miután alaposan összeforgattuk, a tetejére is reszeljünk kevés sajtot, fedjük le alufóliával és tegyük a sütőbe 40 percre.

3. Ha letelt az idő, vegyük le róla a fóliát, emeljük a hőt 200 fokra és süssük 20 perc alatt készre. Hagyjuk állni 10 percet mielőtt tálalnánk.

Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .