A brookie egy hibrid süti, ami a brownie és a cookie keresztezésből jött létre. A brookie sütése kezdőknek is egyszerű, bátran próbáld ki.
Hozzávalók
A cookie réteghez:
6dkgteavaj(puha)
10dkgporcukor
1evőkanálvaníliakivonat
1dbtojás
1csipetsó
15dkgfinomliszt(BL55)
1teáskanálsütőpor
5dkgétcsokoládé pasztilla(vagy darabolt csoki)
4dkgtejcsokoládé pasztilla(vagy darabolt csoki)
A brownie réteghez:
6dkgteavaj(puha)
10dkgporcukor
1dbtojás
1csipetsó
2dkgholland kakaópor(cukrozatlan)
½teáskanálsütőpor
4dkgfinomliszt(BL55)
1evőkanálvaníliakivonat
2dkgétcsokoládé pasztilla(vagy darabolt csoki)
2dkgtejcsokoládé pasztilla(vagy darabolt csoki)
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 160 fokra (alsó-felső mód, légkeverés nélkül) és egy 23 x 23 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A keksz (cookie) réteghez a puha vajat, a porcukorral és vanília kivonattal kikeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a sót és egy habverővel habosra keverjük. Spatulával beleforgatjuk a lisztet és a sütőport. Keverjük bele az étcsokoládét is. A tésztát az előkészített formába simítjuk egyenletes rétegben. Végül a tetejét szórjuk meg a tejcsokival.
A brownie réteghez a puha vajat, a porcukorral és a tojással alaposan kikeverjük. Sózzuk meg, keverjük el, majd szitáljuk bele a kakaóport, sütőport, a lisztet és dolgozzuk alaposan össze. Jöhet bele a vaníliakivonat, az ét- és a tejcsokoládé is. Forgassuk egyenletesen össze és simítsuk rá a keksz alapra. Tegyük az előmelegített sütőben 40-45 percre sülni. Kihűlés után szeletelhetjük.
Tipp: Ha nincs ekkora formád, akkor megsütheted egy 20-26 cm átmérőjű pite formában is. Nagyon csinosan lehet belőle kis cikkeket vágni.