Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Brookie recept ◾ A BROWNIE ÉS A COOKIE KERESZTEZÉSE

Írta Posted on 0 Nincs címke 0

Szerintem az ilyen hibrid, két süti keresztezésből létrejövő finomságok, mindig nagy sikert aratnak és pillanatok alatt fogynak el az asztalról. Ilyen például a CRONUT, ami a croissant és a fánk keresztezéséből jött létre vagy a CRUFFIN, ami a croissant és a muffin egyesítéséből. Mindkettőt Dominique Ansel cukrásznak köszönhetjük.
A BROOKIE viszont nem követhető vissza, hogy kinek jutott először eszébe, hogy pont a lágy, csokis browniet és a ropogós csokis kekszet boronálja össze. Egy biztos, zseni volt. Egyszerűen fantasztikus. Kicsit hasonlít a Főispánné remekére állagban, de persze ízekben teljesen más. Ez egy kisebb adag, ami 4 emberre elég. Ha egy nagy tepsivel szeretnél sütni, akkor javaslom, hogy duplázd a mennyiséget helyből.

Hozzávalók egy 23 x 23 cm-es tepsihez:

A cookie réteghez:
6 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
1 evőkanál vaníliakivonat
1 db tojás
1 csipet só
15 dkg finomliszt
1 teáskanál sütőpor
5 dkg étcsokoládé lencse, vagy darabolt csoki
4 dkg tej csokoládé lencse, vagy darabolt csoki

A brownie réteghez:
6 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
1 db tojás
1 csipet só
2 dkg kakaópor
1/2 teáskanál sütőpor
4 dkg finomliszt
1 evőkanál vaníliakivonat
2 dkg étcsokoládé lencse, vagy darabolt csoki
2 dkg tej csokoládé lencse, vagy darabolt csoki

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra és egy 23 x 23 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.

2. A keksz (cookie) réteghez a puha vajat, a porcukorral és vanília kivonattal kikeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a sót és egy habverővel habosra keverjük. Spatulával beleforgatjuk a lisztet és a sütőport. Keverjük bele az étcsokoládét is. A tésztát az előkészített formába simítjuk egyenletes rétegben. Végül a tetejét szórjuk meg a tejcsokival.

3. A brownie réteghez a puha vajat, a porcukorral és a tojással alaposan kikeverjük. Sózzuk meg, keverjük el, majd szitáljuk bele a kakaóport, sütőport, a lisztet és dolgozzuk alaposan össze. Jöhet bele a vaníliakivonat, az ét- és a tejcsokoládé is. Forgassuk egyenletesen össze és simítsuk rá a keksz alapra. Tegyük az előmelegített sütőben 40-45 percre sülni. Kihűlés után szeletelhetjük.

Tipp:

1. Ha nincs ekkora formád, akkor megsütheted egy 20-26 cm átmérőjű pite formában is. Nagyon csinosan lehet belőle kis cikkeket vágni.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..