A gyors fagyi kulcsa az, hogy a fagyasztódban tartasz gyümölcsöt. Így 10 perc alatt készíthetsz krémes házi fagyi költeményeket. A banán édessége miatt nekünk nem hiányzik bele cukor egyáltalán, de ha édesebb szájú valaki, akkor persze lehet beletenni.
Hozzávalók
A gyors laktózmentes csokifagyihoz:
3dbbanán(fagyasztott )
2teáskanálkakaópor(cukrozatlan)
A gyors diétás gyümölcsfagyihoz:
25dkgfagyasztott meggy(vagy más mirelit gyümölcs)
10dkggörög joghurt
1evőkanál1:4 édesítő
A laktózmentes Chunky monkey fagyihoz:
2dbbanán(fagyasztott )
5dkgétcsokoládé
3teáskanálnatúr mogyoróvaj(+ a rétegzéshez 2 teáskanál)
Elkészítés
A gyors csokifagyi elkészítése:
A banánokat kivesszük a fagyasztóból és 5 percig hagyjuk kicsit felengedni. Egy éles késsel felszeleteljük, az aprítógépbe tesszük és pürésíteni kezdjük. Időnként nyomkodjuk le és aprítsuk tovább. Amikor már szép selymes és krémes, jöhet bele a kakaópor.
Keverjük tovább a géppel. Érdemes 1-2 alkalommal megállni, átkeverni és úgy dolgozni készre. Mi ezt így, ahogy van azonnal szoktuk enni, de ha arra van igény, hogy gombócozzuk, akkor egy tálba simítva betesszük a fagyasztóba 30 percre. Az extra hűtés után szépen lehet gombócozni és tálalni.
A gyors gyümölcsfagyi elkészítése:
A magozott, fagyasztott meggyet miután kivettük a fagyasztóból hagyjuk 5-8 percet kiengedni, hogy a gép kését kíméljük. Ezután szórjuk az aprítógépbe, és kanalazzuk rá a görög joghurtot. Jöhet a fokozatos aprítás egészen addig, amíg szépen viszi a gép. Ekkor keverjük át alaposan és dolgozzuk tovább a géppel, amíg krémes lesz.
Erre a fagyira szintén igaz, hogy rögtön készítés után lehet tálalni, de van pár vendég gyerekem, akiknek a fagyi csakis gombócban érkezhet. Ilyenkor egy tálba szedem, elsimítom és fél órára beteszem a mélyhűtőbe. Utána szépen lehet gombócozni ezt a házi fagyi finomságot is.
A Chunky monkey fagyi elkészítése:
A banánokat kivesszük a fagyasztóból és 5 percig hagyjuk kicsit felengedni. A csokoládét apró darabokra vágjuk. Egy éles késsel felszeleteljük, az aprítógépbe tesszük és pürésíteni kezdjük. Időnként nyomkodjuk le és aprítsuk tovább. Amikor már kezd krémes lenni, jöhet bele a mogyoróvaj. A géppel dolgozzuk teljesen simára.
Tegyünk egy fagyi réteget a forma aljára és szórjuk meg csokival. Jöhet egy újabb réteg fagyi, majd csokiszórás és mogyoróvaj halmok. Fedjük be a maradék fagyival, simítsuk el és díszítsük csokival. Mi ezt így, ahogy van azonnal szoktuk enni, de ha arra van igény, hogy gombócozzuk, akkor egy tálba simítva betesszük a fagyasztóba 30 percre. Az extra hűtés után szépen lehet gombócozni és tálalni.
Tipp:
Ha édesebben szereted, akkor használj hozzá cukrot, vagy bármilyen más édesítőt. Pl. mehet bele juharszirup, méz, cukorpótló is.