A túrós gofri az egyik kedvencünk, mert kívül ropogós, belül pedig puha és szaftos. Ennek az egyszerű gofri receptnek a túró adja a puhaságát, de az ízén nem érezhető különösebben így ugyanazokkal a feltétekkel ehetjük.
Hozzávalók
A gofri tésztához:
2dbtojás
1csipetsó
8dkgcukor
12,5dkgtúró(zsíros)
2evőkanálvaníliás cukor
12dkgteavaj(puha)
1teáskanálsütőpor
20dkgfinomliszt(BL55)
2dltej
A tálaláshoz:
3dlhabtejszín
20dkgeper(vagy más gyümölcs)
Elkészítés
A tojásokat egyesével kettéválasztjuk. A fehérjéhez adjuk a sót és a cukor felét. Kézi robotgéppel először alacsony fokozaton verjük, majd, ha már fehér és habos verjük erősebben addig, amíg szép fényes és kemény lesz a hab.
A túrót beleszórjuk a tojások sárgájához, a maradék cukorral, vaníliás cukorral és puha vajjal. A robotgéppel kb. 2-3 percig keverjük. A sütőport keverjük a finomliszthez. Adjuk a tej és a liszt felét a tésztához és keverjük össze. Majd jöhet a maradék is, így biztosan jó tésztát kapunk.
A fehérje hab felét keverjük a tésztába tempós, széles mozdulatokkal. Majd jöhet bele a maradék is, amit már óvatosabban forgassunk fele, amíg szép egyenletes és habos lesz a tészta.
Adagoljuk felforrósított sütőbe, egy kanállal simítsuk a sarkokba is és így süssük készre. Tegyük rácsra hűlni, hogy ne fülledjen be és finom ropogós maradjon a széle. Így süssük ki egymás után a többit. Ha nem akarod egyszerre kisütni a hűtőben 3-4 órát lehet tárolni bekeverve.