A guacamole egy gyors zöldséges mártogatós, ami a mexikói konyha mindennapos étele. Annyira gazdag és selymes, hogy egyszerűen megunhatatlan.
Hozzávalók
½dblilahagyma((ízlés szerint lehet több))
½teáskanálsó
5dbkoktélparadicsom
5dbavokádó
¼teáskanálfrissen őrölt bors
4szálkorianderzöld(vagy petrezselyemzöld)
Elkészítés
A lilahagymát finomra aprítva egy tálkába szórjuk, 1 csipet sóval megszórjuk és összekeverjük. A koktélparadicsomokat kicsire felkockázzuk és a hagyma mellé söpörjük.
Az érett avokádót keresztben bevágjuk a magig körben. Kettévesszük egy csavarással és a magját kiemeljük. A héjából kanalazzuk ki a húsát egy keverőtálba. Ugyanígy haladjunk a többivel is, majd törjük össze őket krémesre egy villával.
Sózzuk, borsozzuk, szedjük hozzá a hagyma és a paradicsom nagy részét és keverjük össze. Aprítsuk finomra a koriander- vagy petrezselyemzöldet és ezt is forgassuk a krémhez. Kóstoljuk meg, hogy elég fűszeres-e és ha szükséges ízesítsük még.
Tálaljuk pár szelet avokádóval, a megmaradt paradicsommal, hagymával, zöldfűszer zöldjével és egy nagy tál nachos chipssel.