Mentsd el ezt a tökéletes tavaszi vacsora receptet! Mindig jól jönnek azok a receptek, ahol egyszerre készül el a mártás és fő ki a tészta!
Hozzávalók
45dkgCIVITA kagylótészta
4evőkanálCIVITA kukoricaolaj
2gerezdfokhagyma
50dkgpucolt zöldborsó
1dbcitrom(bio vagy kezeletlen)
½csokorpetrezselyem
2,5dlzöldségalaplé
10dkg parmezán sajt
só és frissen őrölt bors
2dltejszín(vagy mascarpone ízlés szerint)
Elkészítés
Az olaj felét közepes lángon felhevítjük egy nagy serpenyőben. A fokhagymát aranybarnára pirítjuk és a kifejtett borsót átforgatjuk rajta. Ízesítjük a citrom reszelt héjával, apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, a parmezánsajt felével és az alaplével 5 percig főzzük. Ha gazdagabb fogást szeretnénk tegyünk hozzá tejszínt vagy mascarponét is.
Közben a tésztát bő sós, olajos vízben, párszor megkeverve puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük.
A borsónak a felét egy villával vagy krumplitörővel pürésítjük, hogy a keményítő tartalma besűrítse a mártást. Beleforgatjuk a tésztát és már tálalhatjuk is a maradék sajttal.