Kóstold meg a különleges ízvilágát a frissen sütött, zsenge bárány combnak, melyet egy friss mentaszósz koronáz meg. Hagyd, hogy az ízek elkalauzoljanak egy gasztronómiai ízutazásra.
Hozzávalók
1kgburgonya
2lilahagyma
4dbparadicsom
2szeletbáránycomb(kb. 1 kg)
só és frissen őrölt bors
1evőkanálfokhagymapor
3evőkanáloregánó
1teáskanálrozmaring
1teáskanálbazsalikom
½teáskanálkakukkfű
4evőkanálolívaolaj
½dlalaplé
A menta mártáshoz:
1csokorpetrezselyem
1csokormenta
2evőkanálnapraforgómag
2evőkanálcitromlé
1csipetfokhagymapor
só és frissen őrölt bors
2evőkanálolívaolaj
1-2evőkanálvíz
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra alsó-felső sütés (vagy 160 fok légkeverésen). A burgonyát meghámozzuk és ha van közte nagyobb elfelezzük. A lilahagymákat meghámozzuk, negyedeljük. A paradicsomokat elfelezzük.
Egy sütőtálat kibélelünk két réteg sütőpapírral úgy, hogy jócskán túl lógjon a tálon. A közepébe helyezzük az előkészített zöldségeket és sózzuk, borsozzuk.
Ráfektetjük a két húst és alaposan fűszerezzük a sóval, borssal, fokhagymával és a zöldfűszerekkel minden oldalukon. Meglocsoljuk az olajjal és alaposan belemaszírozzuk a fűszereket a húsba. Meglocsoljuk az alaplével és a papírt áthatjuk rajta és alaposan bebugyoláljuk, hogy teljes fedésben legyenek. Sütőbe tesszük és 3-3,5 órát sütjük. Ekkor kinyitjuk a papírt és pirultra sütjük további 10 perc alatt.
A menta mártáshoz mindent egy késes aprítóba teszünk és krémesre dolgozzuk. Az elkészült hússal és sült zöldségekkel tálaljuk.