Húsvéti linzer selymes csokikrémmel és tojásdrazséval töltve. Az omlós, linzer kekszek olyan mutatósak, hogy ünnepi díszként is megállják a helyüket.
Hozzávalók
A kekszhez:
10dkgkókuszolaj
5dkgporcukor
1evőkanálvaníliás cukor
1csipetsó
1dbtojássárgája
12dkgfinomliszt
1dkgétkezési keményítő(vagy vaníliás pudingpor)
A töltelékhez:
7,5dkgétcsokoládé(70%-os)
1/2dlhabtejszín
12dbtojás drazsé
Elkészítés
A kókuszolajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, a tojássárgáját és kézi robotgéppel simára keverjük. Beleszórjuk a lisztet, a keményítőport és simára keverjük a tésztát.
Egy nagy tepsire (25 x 35 cm) sütőpapírt terítünk. A tésztát 12 egyenlő adagra osztjuk és egyesével golyót formálunk belőlük. Egymástól 2-3 centire a tepsire sorakoztatjuk. Egy fakanál végével, az ujjunkkal vagy mérőkanál hátoldalával fészket formálunk a közepükbe. Tegyük a hűtőbe minimum 20 percre, amíg a sütő felforrósodik.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső mód, légkeverés nélkül (vagy 160 fok légkeveréssel). A csokoládét apróra vágjuk és egy kisebb lábosba tesszük a habtejszínnel. Kevergetve addig melegítjük alacsony lángon, amíg szép homogén lesz. Közben a felforrósodott sütőbe tesszük a linzereket és 8-10 perc alatt készre sütjük.
A kisült kekszeket átsorakoztatjuk egy hütőrácsra, hogy ropogósak maradjanak. A fészkeket megtöltjük a lehűlt csokikrémmel és a drazséval díszítjük. Jól zárodó dobozban hűvös helyen 5 napig tartható el.