A klasszikus kaszinótojásnak bérelt helye van a vendégváró asztalon és gyakran elsőként fogy el. Nem csoda, mert nagyon finom. Ki kell próbálnod ezt a finom, házi receptet.
Hozzávalók
A kaszinótojáshoz:
6dbtojás
3dkgmajonéz
2teáskanálmustár(1 dkg)
8dkgtejföl
1teáskanálporcukor
só és frissen őrölt bors
szerecsendió
10dkgfőtt burgonya
30dkgfranciasaláta
A zománcmártáshoz:
3evőkanálvíz
1teáskanálporzselatin
8dkgmajonéz
8dkgtejföl
Elkészítés
A tojásokat egy kisebb lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami ellepi. Erős lángon felforraljuk és a forrástól számítva 8 percig főzzük.
Rögtön szedjük át jéghideg vízbe, hogy a kihűlés után könnyebben tudjuk megpucolni. Így a benne lévő hártya nem csavarodik rá a tojásra. Miután kihűlt megpucoljuk a tojásokat. Hosszában félbevágjuk és a sárgákat egy kiskanál segítségével egy keverőtálba kaparjuk.
Jöhet bele a majonéz, a mustár, a tejföl, a porcukor, a só, az örőlt bors és kevés szerecsendiót is reszeljünk bele. Egy villával törjük és keverjük össze alaposan. A tölteléket szépen egyenletesen elosztjuk a 12 fél tojás között. Nagyjából 2 teáskanálnyit púpozzunk és igazítsunk el rajtuk. Én mindig franciasalátán tálalom, aminek a receptjét szintén megtaláljátok nálam, benne lesz a leírásban. Mindegyik felet lefele tegyük rá, mert így szép szabályos marad a teteje.
A zománc mártáshoz a vizet megforrósítjuk. Ebbe szórjuk a zselatinport és kevergetve feloldjuk. Ha nem olvad el, akkor lassan rá kell melegíteni, de forralni nem szabad. Ha már szép sima, jöhet bele a fehér színt adó tejföl, a finom ízt adó majonéz. Végül a só. Egy lapos habverővel érdemes kicsit átkeverni, hogy ne maradjon sehol csomós. Hagyjuk 15 percet hűlni, hogy a zselatin kicsit meghúzzon és vastagabb rétegben tudjuk a tojásokat bevonni vele.
Ha letelt az idő, egy evőkanál segítségével vonjuk be a tojásokat. Hagyjuk teljesen megdermedni, a lefolyt részeket fedjük be franciasalátával és kevés petrussal díszítve tálaljuk. Hűtőben tárolva 5 napig fogyasztható.