Puha krumplis lepény tejföllel és reszelt sajttal nem csak finom, de olcsó, könnyű és laktató étel is. Maradékmentésre tökéletes
Hozzávalók
15dkgfinomliszt
1teáskanálsütőpor
30dkgfőtt burgonya
3dkgteavaj(olvasztott)
2dltej
1dbtojás
só és frissen őrölt bors
10cmpóréhagyma
1/2csokorpetrezselyem
1dbfokhagymagerezd
1/2dlolaj a sütéshez
2dltejföl(a tálaláshoz)
20dkgtrappista sajt(a tálaláshoz)
Elkészítés
A liszthez szitáljuk a sütőport, hogy ne maradjon csomós és alaposan összekeverjük. A főtt krumplit áttörjük vagy lereszeljük egy tálba. Beleöntjük az olvasztott vajat, a tejet és a tojást. Sózzuk, borsozzuk és simára keverjük. A hagymát és a petrzselymet felaprítjuk és beleseperjük. Végül megtisztítunk és áttörünk egy fokhagymát. Keverjük alaposan össze és csak ezután szórjuk bele a sütőporos lisztet is.
Egy serpenyőt felhevítünk közepes erősségen, kevés olajat csorgatunk bele és egy evőkanál segítségével kisebb vagy nagyobb lepényeket halmozunk bele. Nagyjából 2 perc sütés elég neki. Egy határozott mozdulattal átfordítjuk, és 2 perc alatt a másik oldalát is megsütjük. Szedjük egy tálra és kínáljuk ki sós, borsos tejföllel és reszelt sajttal.