A vaníliás kockának nincs külön tésztája, ezért nagyon könnyű elkészíteni. Tele van fehérjével, gluténmentes, és a cukrokel hagyásával a legszigorúbb diétába is beilleszthető.
Hozzávalók
4dkgvaníliás pudingpor
30dkgcukor
1evőkanálvaníliás cukor
1csipetsó
1evőkanálcitromhéj(narancshéj)
1kgnatúr krémsajt(mascarpone)
1dlhabtejszín
2dltejföl
7dbtojás
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 220 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső sütési módraállítva (légkeveréssel 200 fok), és egy 20 x 30-as vagy 25×35 cm-es sütőformát vajjal kikenünk. Egy nagy keverőtálba szórjuk a pudingport, a vaníliás és a sima cukrot, a sót, a reszelt citrom vagy narancshéjat és alaposan összekeverjük.
Beleöntjük a tejszínt, a tejfölt, és 3 tojást egyesével felütünk hozzá. Így keverjük egy kézi robotgéppel simára. Keverjük bele a natúr krémsajtot is. Majd a maradék 4 tojást, szintén egyesével felütve. 2-3 perc alatt keverjük alaposan össze a robotgéppel és ezzel el is készült.
Az előkészített formába öntjük a tésztát, és 35 percig sütjük. A sütit hagyjuk állni minimum 2 órát a hűtőben, mielőtt megvágnánk.