Ropogós sós kréker recept, amit a diétád alatt is fogyaszthatsz. Készítsd el pár alapanyagból ezt a zabpelyhes finom nasit.
Hozzávalók
8dkgzabpehely(aprószemű)
2dkgzabpehelyliszt
8dkgtökmag(pucolt)
4dkgnapraforgómag
5dkgszezámmag(+ a tetejére)
1,5teáskanálsó(7 gramm)
1,8dlvíz
1,5evőkanálétolaj(elhagyható)
Elkészítés
Az aprószemű zabot és a zablisztet a magokkal és a sóval egy nagy keverőtálba szórjuk és összekeverjük. Beleöntjük a vizet, az olajat és egy spatulával összekeverjük. Állni hagyjuk 15 percre, hogy zab felszívja a nedvességet megpuhuljon és kezelhetőbb legyen. A sütőt előmelegítjük 200 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (180 fok légkeveréssel).
Az összeállt masszát egy szilikonossütőlapra szedjük és a spatulával nagyjából téglalap alakúra igazgatjuk. Ráterítünk egy sima fóliát és 30 x 40 cm-re kinyújtjuk. Minél vékonyabbra sikerül, annál ropogósabb, chipsszerűbb lesz az eredmény. Akkor jó, ha a tészta nem vastagabb a tökmagnál. A fóliát lehúzzuk, ízlés szerint meghintjük extra szezámmaggal és 15-18 perc alatt készre sütjük.