Könnyű saláta tál, grillezett csirkével, amit egy krémes saláta öntettel és pitával teszünk teljessé.
Hozzávalók
A görög csirkemellhez:
30dkgcsirkemellfilé
2evőkanálolívaolaj
1teáskanáloregánó(szárított)
1teáskanálbazsalikom(szárított)
2dbfokhagymagerezd
só és frissen őrölt bors
A görög salátaöntethez:
2ágkapor
2ágpetrezselyem
1dlnatúr joghurt
1teáskanálfehérborecet
só és frissen őrölt bors
1dbfokhagymagerezd
A salátához:
½dbjégsaláta
15dkgkoktélparadicsom
15dkgkígyóuborka
½dblilahagyma
10dkgfetasajt
3-5dkgolívabogyó
1dbcitrom
2evőkanálolívaolaj
Elkészítés
A csirkemellet szeletekre vágunk, kevés olajat locsolunk rá és fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, a zúzott fokhagymagerezdekkel, sóval és őrölt borssal.
Az öntethez a kapor és a petrus levelét finomra aprítjuk és a natúr joghurthoz keverjük. Ízesítjük a fehérborecettel, sóval, őrölt borssal és a zúzott fokhagymával.
A salátatálhoz felaprítunk fél fej jégsalátát és egy salátástálra szórjuk, a szeletelt koktélparadicsommal, uborkával, lilahagymával és koskázott feta sajttal.
A húsokat az előmelegített kontakt grillsütőben 2-4 perc alatt készresütjük és a salátás tállal, olívabogyóval, citrommal, a dresszinggel, pitával és kevés extra szűz olívaolajjal tálaljuk.