Fél kiló húsból egy jó nagy adag melegszendvicskrémet tudunk főzni, amivel egy baráti társaságot is jól lakathatunk. Nagyon finom intenzív, pizzás íze lesz, a siker garantált.
Hozzávalók
3evőkanálolívaolaj
1dbvöröshagyma
50dkgdarált hús(sertés, marha vagy pulyka)
5dkgsűrített paradicsom
4dbfokhagymagerezd
só és frissen őrölt bors
80dkgdarabolt paradicsom(konzerv)
½teáskanálrozmaring(vagy 1 ág levelei)
1evőkanálbazsalikom(vagy 3-4 ág levelei)
2,5evőkanáloregánó(vagy 3-4 ág levelei)
Elkészítés
Egy közepes méretű lábost felhevítünk. A vöröshagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és finomra aprítjuk. A forró lábosa öntjük az olajat és ráseperjük a hagymát. Pár perc alatt puhára sütjük.
Beletesszük a darált húst és egy fakanállal széttörjük. Kevergetve fehéredésig pirítjuk. Fűszerezzük sóval, borssal és erős lángon kevergetve addig sütjük, amíg lepirul a hús. A lepirult részektől nagyon finom, gazdag íze lesz.
Keverjük bele a sűrített paradicsomot és ügyeljünk rá, hogy felszedje a lábos aljára letapadt részeket. Rányomjuk a megroppantott fokhagymákat és addig pirítjuk kevergetve, amíg a fokhagyma intenzíven illatozni kezd. Ekkor jöhetnek bele a darabolt paradicsom konzervek. Miután elkevertük fűszerezzük rozmaringgal, bazsalikommal, oregánóval, borssal és sóval.
Lefedve, alacsony lángon, 25 - 30 perc alatt főzzük puhára. Botmixerrel kicsit átdolgozzuk, elég csak pár rövid aprítás, hogy sűrű és krémes legyen. Nem szabad péppé dolgozni, akkor rossz lesz az élvezeti értéke.