Ez egy sima vaníliás krémtúró, de a mazsolarajongók nyugodtan keverjenek bele a krémesítés után annyit, amennyit nem szégyellnek. Én is így tennék.
Hozzávalók
3dbtojássárgája
1evőkanálkeményítő por
5evőkanálvaníliás cukor
1csipetsó
1dltejszín
2dltej
4cmvanília rúd
50dkgtúró
½dbcitrom(kezeletlen vagy bio)
Elkészítés
A sodóhoz egy kis lábas tesszük a 3 tojás sárgáját, a keményítőt, a vaníliás cukrot, a sót és a tejszínnel simára keverjük. Ha már szép csomómentes, beleöntjük a tejet is. Belekaparjuk a vanília rúd magjait és lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük a sodót.
A túrót egy keverőtálba szedjük a kihűlt sodóval és belereszeljük a fél citrom héját. Egy botmixerrel teljesen simára pürésítjük. Szedjük kisebb tálkákba és tegyük be a hűtőbe egy – két órára, hogy legyen ideje kicsit megkötni a sodónak és tálaljuk.