fbpx

Hozzávalók:
3/4 bögre margarin
1 bögre barna cukor
2 tojás
1 bögre sima liszt
1/2 bögre rétes liszt
1 teáskanálnyi szódabikarbóna
1/4 teáskanál szerecsendió
1 1/4 bögre zabpehely
1 bögre mazsola
1 teáskanál vanília aroma

A mazsolát meleg vízbe teszem, hogy visszanyerje hidratáltságát. Egy tálban összekeverem a lisztet, szódabikarbónát, szerecsendiót. Egy másikban kikeverem a cukrot a lágy margarinnal. Hozzáadom a vaníliát és a tojásokat, ha már egynemű, hozzákeverem a lisztes keveréket, majd a végén a zabpelyhet és a leszárított mazsolát.

Kb. 1 óra hosszára beteszem a hűtőbe! A sütőt 180 C° melegítem. A masszából diónyi gombócokat formálok, tepsibe rakom. A kezemmel lapítgatom le a őket. 36 darabot ad ki. Kb. 8-10 perc alatt megsül. Vigyázni kell, mert könnyen megpirulhat az alja. Nem kell megijedni, melegen még elég puha, de ahogy hűl, úgy megszilárdul.

/1 bögre = 2 dl/

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .