Krémes, sült tejberizs házilag. Sütőben készítve nem kell mellette állni és kevergetni, mint a főzésnél. Plusz így készítve nem is tud leégni. Ki kell próbálnod neked is!
Hozzávalók
15dkgkerekszemű rizs
10dkgcukor
1csomagvaníliás cukor
1csipetsó
1litertej
1dltejszín(vagy tej)
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 150 fokra (alsó-felső sütés,légkeverés nélkül). A rizst egy szűrőben, folyó víz alatt alaposan mossuk megés lecsöpögtetve szórjuk egy 2 literes jénai tálba.
Rászórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. Felöntjüka tejjel és a tejszínnel. Ha szeretnéd fűszerezni, most add hozzá (pl.citromhéj, kardamom, fahéjrúd, stb.). Alaposan átkeverjük és az előmelegítettsütőbe tesszük egy órára.
Átkeverjük, hogy az összeállt szemek szétessenek és mehet visszaegy újabb órára. Ha már szépen megduzzadtak a szemek és nagyjából elfőtte alevet, akkor jó, kivehetjük. Átkeverjük, hogy krémes legyen és tálalhatjuk.Kihűlés után, hűtőben tároljuk maximum 3 napig.
Alapanyag ár: 600 Ft
Recept kategória: Desszert
Konyha: Magyar
Kulcsszó: egyszerű desszertek, sült tejberizs, sütés kezdőknek, tejberizs