Nálunk a túrós süteményeknek mindig sikerük van. Többnyire ilyen nagyon tepsiben sütöm lepénynek, de fele ekkora tepsiben magas és piskóta jellegű lesz.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra (alsó-felső mód, légkeverés nélkül) és egy nagy 25 x 35 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Keverjük a liszthez a sütőport és a sót. Egy másik tálba mérjük a puha vajat, a sima és a vaníliás cukrot. Reszeljünk hozzá jó sok citromhéjat és everjük habosra egy robotgéppel. Jöhet bele a túró is és dolgozzuk alaposan össze vele. A tojásokat kettesével keverjünk hozzá. Mindig alaposan dolgozzuk el, mielőtt hozzáadunk még kettőt. Keverjük bele a tejfölt is, amitől selymesebb lesz a sütink.
A lisztes keveréket kisebb adagokban pakoljuk bele folyamatos keverés mellett. Az alaposan kikevert tésztát terítsük el az előkészített tepsibe. Az előmelegített sütőben süssük készre kb. 25-30 perc alatt. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.