A sült gesztenye mámorító illatokkal tölti meg az otthonunkat. Az egyik legjobb családi program körbeülni az asztalt és közösen csemegézni belőle.
Hozzávalók
50dkggesztenye
Elkészítés
A sütőt 200 fokra (alsó-felső mód, légkeverés nélkül) előmelegítjük. A gesztenyéket alaposan mossuk meg és a domború felükön jó hosszan vágjuk be úgy, hogy a szőrös belső részen is átfusson a kés.
10 percre tegyük bő vízbe, hogy leázzon róla minden, ami esetleg a mosás után a héjon maradt. Ezután leszűrjük, leöblítjük és egy lábasba szórjuk. Öntsük fel bőségesen hideg vízzel és forraljuk fel. Tartsuk lassú forrásban 5 percet és szűrjük le.
Terítsük el egy tepsin úgy, hogy a vágások felfele legyenek. Ha maradt olyan, ami nem nyílt szét, azon még most tudunk segíteni. Így tegyük az előmelegített sütőbe, 20-25 percre sülni.
Még forrón szedjük egy tálba és takarjuk be egy textillel, hogy a gőzben hűljön ki. Így tutira nem kell a szőrös résszel küzdenünk. Langyosan pedig már pucolhatjuk is a puhára sült gesztenyéket.